Slik bevarer du ungdomshuden

Vakker hud er ikke tilfeldig. Alle vet at det vi spiser og drikker påvirker helsen vår og at det vises på hud, hår og negler hvordan vi lever. Men det alle ikke vet er at nøkkelen til ung hud også ligger i ren hud. Hvem ønsker seg vel ikke en glødende, naturlig og vakker hud når alderen begynner å sette sine spor? Forskning viser at desto bedre du beskytter huden mot sol, vind og ytre påvirkninger desto mer fornøyd blir du med din aldrende, naturlige hud.

For å bevare hudens naturlige glød, elastisitet og mykhet anbefaler vi deg å følge disse 5 gode og enkle rådene du fint kan gjøre hjemme, på hytten eller ute på reise.

1. RENS

All hudpleie starter med en god rens som bør gjøres daglig, gjerne morgen og kveld. Renseprodukter fjerner gammel sminke, forurensninger og fett som porene skiller ut i tillegg til å fjerne frie radikaler som vi nå vet er skadelig for huden. Det er om natten selve ”fabrikkarbeidet” foregår i huden. Da jobbes det på spreng for å skille ut avfallsstoffer og disse kan du lett rense bort med en lat-manns-rens og bomull eller en grundigere rens med massasje og gode rensekremer. Følg gjerne opp med et hudvann tilpasset din hudtype. Spør oss hvilke serier som passer nettopp din hud og livsstil.

Irene Melbye, vår fagutdannede fot og hudpleier på Touch Skin Tonic Fredrikstad, gir deg råd om hva din hud trenger.

2. PEELING

Et par ganger i uken bør du peele hude, enten med en mekanisk rens, f.eks laget av sukker eller en kjemisk rens laget av syrer. Denne behandlingen fjerner døde hudceller og stimulerer huden til økt blodsirkulasjon så næringsstoffer lettere når ut til huden. Etter en peeling vil du merke at huden er mange ganger mer mottagelig for opptak av serum og kremer. Gjør et forsøk; påfør krem på en urenset/peelet hud på ene kinnet, og på andre kinnet foretar du en rens og peeling. Smør krem på begge kinn og oppdag forskjellen!

3. SERUM

Ønsker du en effektiv hudpleie som virkelig gir synlige resultater, bruk et serum. Et serum er aldri nok alene, men bør brukes i kombinasjon med en hudkrem tilpasset din hudtype. Dette produktet er bygget opp av mindre molekyler og har evnen til å jobbe i dybden av huden og inn i selve cellene. I laboratoriene hos våre annerkjente merkevarer brukes det ti-talls millioner kroner på forskning innen hudpleie, og spesielt innen forskning på cellefornyelse.

4. KREM

Har du gjort en grundig jobb med de første punktene er det lite krem som skal til for å holde huden vakker og spenstig. Et lett lag med krem beskytter huden mot frie radikaler, den lager et jevnt underlag for foundationkremen din og ikke minst kan den beskytte mot andre ytre påvirkninger som sol, vind og forurensning. Den legger seg som en barriere mellom huden din og de frie radikalene som finnes i luften. Derfor bør kremen også inneholde antioksidanter som bokstavelig talt ”spiser opp” forurensningen huden din daglig blir utsatt for.

5. SOLBESKYTTELSE

Solskinn på huden kan være helsebringende, men kun hvis man følger solvettreglene og beskytter seg mot solbrenthet og skadelig UVA stråling. Vi vet at huden er spesielt utsatt for skader hvis den er lys, du har mye fregner og du lett blir solbrent. Men også legemidler, hormonforandringer og eksem gjør at huden din kan være ekstra sensibel og utsatt i disse varme, lange og etterlengtede soldagene våre. Men det er ingenting som får huden til å aldres fortere enn de deilige stolstrålene man nyter etter en mørk og solfattig vinter. Bruk derfor alltid solfaktor i solen, også på vinterhalvåret og unngå intens soling når sola står høyest på himmelen. Heldigvis inneholder de fleste kvalitetskremer, både foundations og dagkremer, UV-beskyttelse. Solskader er både kreftfremkallende og skjemmende. For mange vil overdreven soling først vise seg i huden senere i livet.

Er du ekstra forsiktig med soling, men ønsker litt farge, ty til litt selvbruning som et godt og preventivt middel mot solskader og skjemmende rynker.

Ungdomshud

 

  1. Rose Sugar Scrub – Skrubben har hovedingredienser som honning, sheasmør og mikrokuler av mineralsk opprinnelse. Den vil derfor fjerne døde hudceller, forminske porer og etterlate huden ren, myk og med en behagelig følelse på huden.
  2. Vissionaire Serum – Hjelper huden med å forbedre teksturen, jevner ut og gjør porene mindre synlige. I tillegg gjør den huden myk og smidig. Serumet kan påføres morgen og kveld.
  3. Hydrazen Gel Krem – En beroligende og intensivt fuktighetsgivende gelekrem som inneholder hyaluronsyre og roseekstrakt. Den gir godt med fukt, gir mykhet og føles lett på huden.
  4. Vissionaire Krem – En fyldig anti-age krem som gir godt med fukt og jobber aktivt. Huden vil oppleves myk og full av liv. Krem og serum er skapt for hverandre og du oppnår maks effekt med kombinasjon av begge.
  5. Vissionaire Beauty Sleep Perfector – Nattkremen som restituerer huden mens du sover, samtidig som den myke kremen reduserer synligheten av rynker og øker hudens elastisitet. På samme måte som kroppen restituerer på natten, må huden også gjøre det. Du våkner opp med en ny glød.

 

Touched by Pia Aa

Photo: Touch SKIN Tonic, Unsplash

 

 

 

Få med deg siste nytt