far som odrner datter på håret - tips og triks

Besværlig barnehår

Fjon, tjafs, tust eller hårprakt? Hvor mange har vel ikke tydd til barbermaskinen når «poden» ikke har annet enn «dun»på hodet i sine første leveår? Eller kanskje du desperat har gredd håret morgen og kveld på prinsessen til tross for hyl og skrik med endeløse lovnader om hår som Rapunzel? Men funker det?

Tro ikke på alt du hører! Her gir vi dere noen fakta og tips om optimal pleie av både fjon og manke. Men først, la oss ta livet av noen myter om hår.

Dårlig sveis? Les her hva du kan gjøre

1. Blir hår tykkere dersom det barberes bort?
Slettes ikke, men det kan virke sånn. Når tuppene på håret blir kuttet rett av i stedet for at hårtuppene blir naturlig tynne og slitte av ytre påvirkninger, fremstår det samlet og sunt når det vokser ut igjen. Men ja, det blir hvert fall tykkere i tuppene.

2. Er det forskjell på barne-hår og voksen-hår?

Absolutt. Barnehår er ofte tynt og fint og mangler såkalt hårmarg. Det splitter seg derfor fortere og floker seg mer. Etter syvårsalderen blir håret gradvis tykkere og mer solid. Når man så har passert tenårene blir hårkvaliteten mer varig. Så er du fortvilet over hårkvaliteten til barnet ditt, stell pent med det, vent og se for hårkvaliteten forandres mest i tenårene.

3. Er sjampo nødvendig til små barn?
Babyer og små barn opptil 2-års alder har sjeldent behov for såpe og sjampo. Når de blir eldre blir de mere utsatt for ytre påvirkninger som forurensning i form av lukt og smuss og behovet for rengjøring av hud og hår kan melde seg. Men pass på; mange sjampoer og såper vasker for grundig og fjerner den naturlige «syrekappen» med lav pH som skal beskytte hår og hud. I tillegg vaskes gjerne de naturlige pleiestoffene vekk fra hårstrået ved for hypppig vask og derfor erstattes av gode pleiende produkter for at lengder og spisser skal ivaretas.

4. Blir håret tykkere hvis det klippes ofte?
Nei, men klipp vil få håret til å virke fyldigere. Mange foreldre venter likevel for lenge med å klippe håret til prinsessene sine. Når de først kommer er det ofte så forskjellige lengder på tuppene at man må klippe desto mer for å få klipt alle tupper. Riktig produkter som pleier og beskytter håret er vel så viktig i vekstfasen.

5. Blir håret mer slitt i hestehale enn når det henger løst.
Ja, det blir ofte det. Barnehår er ofte skjørt og strikken sliter gjerne ekstra på håret. Dette ser vi både hos voksne og barn. Men; håret som stadig er i berøring med skuldrene, frem og tilbake, slites også. Da er det viktig for å bevare hårkvaliteten på best mulig måte, at man sørger for at håret har beskyttelse mot dette i form av gode produkter og godt, daglig stell.

Våre produkt anbefalinger

 

JOICO 

1.2.3.

Moisture Recovery serie: 1. Shampoo 2.Conditioner 3.Leave-in Moisturizer.
Denne serien gir en gjenoppbyggende fuktighetsbehandling som motvirker tørt hår, slitasje og elektrisitet. Den gjør håret fuktighetsrikt, mykt og medgjørlig i tillegg til å være flokeløsende og snill mot hodebunn.
For mer info, trykk her!

KMS

1.2.3.

Moist Repair serie: 1.Leave-in Conditioner, 2.Revival Creme og 3.Cleansing Conditioner.

MR Leave.in-conditioner er også fin å bruke på sommeren på barn som har tynne, fine hår, da sprayen inneholder UV-beskyttelse. I tillegg til å beskytte håret mot solen vil noe av sprayen også treffe hodebunn og beskytte litt der også.
I tillegg har vi MR Cleansing Conditioner som er mild for hodebunn, har lavt vaskeaktivt stoff (er sulfatfri) slik at den ikke skummer = barnet unngår skum i øynene.
For mer info, trykk her!

Store floker-små børster

1.Wet Brush Baby er laget med en supermyk nylon-bust som gjør det behagelig å gre seg fra tidlig alder. Også veldig skånsom med tanke på at babyer ikke er ferdig utviklet i hodet (fontanellen).

2.Wet Brush Midi Stickers er for litt større barn da du kan designe din egen børste med stickers som følger med. Her er den kjente Inteliflex børstepiggen som grer enkelt selv de største floker.
Finnes også i andre farger uten stickers for de som ønsker en litt mer nøytral børste.

3.Cuddles– spiral hårstrikker som sitter utrolig godt i håret uten å stramme i tillegg er de lette å ta ut igjen uten at det lugger for mye. Finnes i flere størrelser og farger.

Bilderesultat for cuddles tendenz

 

 

touched by Pia
photo Tendenz, Istockphoto, shutterstock

Få med deg siste nytt