Har skjegg blitt status igjen

Det er ikke lenge siden skjegg ble sett på som både ustelt og lite korrekt. Skulle du til banken for å søke lån måtte kinnet være glatt og nybarbert og skinne som et barnekinn. Skjegg var et tegn på latskap og uflidd. For ikke minst å nevne når du skulle stille til jobbintervju eller for første gang hilse på dine tilkomne svigerforeldre; da måtte kinnene barberes, helst med høvel, fingernegler klippes og håret møysommelig kammes. Men, den tid er nå forbi.

 

Fra vikingetiden

Ordet skjegg kommer fra norrønt og betegner noe som stikker frem. I vikingtiden, hvor de barske, hårete nordmennene regjerte, skulle mannfolka ha kraftig og langt skjegg. De kunne gjerne flette det i en firkantet form så kjevebenet så bredere ut. Kvinnene på den tiden skulle ha langt, stelt hår og ta seg av barn og hus, mens mannfolka skulle være barske, krige og skaffe mat og andre goder på lovlig eller ulovlige vis.

Ulike typer skjegg

Det finnes mange måter å bære skjegget sitt på, det mest vanlige er fortsatt et tre dagers skjegg også kalt ettermiddagsstubb. Men mange menn har fortsatt både flippskjegg, kinnskjegg, bart, bukkeskjegg og andre maskuline hårete uttrykk i ansiktet.

Er du usikker på hvilket som kler deg? La frisøren/barbereren din finne hvilken ansiktsform du har og hvilket uttrykk du bør velge for å vise din manndom.

Skjeggpleie

Når det kommer til pleie av skjegget er produktvalget viktig. Tiden har ikke akkurat stått stille siden Harald Hårfagre regjerte, utvalget er enormt. For selv om damene synes menn med skjegg er hot og i fin kontrast til sin egen femininitet, så bør det både lukte godt, se velstelt ut og ikke minst være mykt å ta på.

3 tips til skjegg

Kom innom for en hyggelig prat og vi hjelper deg gjerne med produkter til ditt skjegg.


touched by Pia K Aa

foto : Touch & Unsplash

Les om førsteinntrykk her!

Få med deg siste nytt