Førsteinntrykket

Førsteintrykket

Når sekundene teller

Hipster, klassisk, naturlig, sporty, rockabilly eller boho? Vi har alle en stil eller to vi ønsker å identifisere oss med. I dag handler det meste om image og attityde, og det er ikke tilfeldig hverken hva vi spiser, hvor vi handler eller hvilken stil vi velger på garderoben. Barna våre får heller ikke klær, sportsutstyr etc. for å dekke et fysiologisk behov. Barna våre skal også vise hvem vi foreldre er og hva vi står for. Aldri før har så mange brukt så mye penger på status, stil og seg selv! Koste hva det koste vil, karakter skal vi ha for alle kronene og vel så det!

Men er dette etisk riktig? Vi tør påstå at utseende har mer å si enn mange aner!

Les mer om de ansatte her

Klær skaper folk

Siden tidenes morgen har vi mennesker hatt behov for å vise vår rang, klasse, stil og personlighet. Det er funnet spor av smykker og estetiske symbol tilbake til for over 30 000 år siden og hulemalerier av tatoverte kvinner fra istiden. (Og vi trodde dagens tatoveringer hadde sprengt alle grenser!) På 1800- tallet ble kroppspynt også mer vanlig blant allmennheten for å vise hvem man var eller ønsket å være. Adelen, rike forretningsfolk og kjendiser av alle slag bruker ytre symboler for å vise sin makt og posisjon. Den gang da som hver dag nå.

Man antar at mennesket har et grunnleggende, sosialt behov for tilhørighet til andre. Mangelen på dette har de fleste av oss fått kjenne på i løpet av livet. Vi ønsker å bli sett, akseptert og anerkjent for den vi er og ønsker å være.

Les også : På føttene skal fint folk kjenne

Det ikke-verbale språket, språket alle forstår.

For at vi mennesker skal kunne lese hverandre og tilnærme oss andre sender vi en rekke signaler. En av de er kroppsspråket eller din fysiske holdning. Står du rett i ryggen med åpent og rett blikk eller står du lutrygget og bokstavelig talt ser ned i gulvet i første møte med mennesker? Hvilken stil har du valgt på klærne og er klærne i harmoniske farger og fasonger til nettopp deg og din kropp? Når vi prater bruker vi språket vårt på vår egen unike måte, i vårt eget tonefall og vårt eget lydnivå. Disse faktorene er det blant annet som danner vår personlighet. I møte med andre hermer vi ubevisst og noen ganger bevisst den møtende part. Denne speilingen av motparten ufarliggjør og forener oss med hverandre. Men det er ikke alltid like lett å like noen. Hvor ofte har du ikke møtt mennesker du rett og slett ikke er på nett med, ikke har kjemi med eller ikke får samtalen til å flyte? Det er som regel ikke det de sier men snarere hvordan de sier det. Legg merke til stil på klær, hår og språk. Forenelig med deg? Neppe..

Nå eller aldri

Et førsteinntrykk tar 10 ganger så lang tid å forandre som det tar å danne. Og det sies at det tar bare brøkdelen av et sekund før førsteinntrykket er konstatert, oppe og avgjort! Alt lagt til grunn av våre spontane følelser. Disse virkemidlene er igjen basert fra tidligere antagelser, kultur og lærdom. Det vil si; det er sjelden selve ordene som blir sagt som avgjør om folk vil bli nærmere kjent med deg eller ikke. Det er hvordan du sier ordene, hvordan du ser ut og hvordan du ter deg som gir deg aksept eller ikke, i ditt første møte med andre. Tenk deg at du kan velge mellom en slitt og fillete innpakket gave eller en gave pakket inn i silke og lekkert papir. Folk har en tendens til å tiltrekke seg de som ligner på en selv.

Hvilken innpakning ville du valgt?

Sånn er det med oss mennesker også. For å lage forbindelser og vennskap er det lurt å tenke på hvilken «innpakning» de du skal møte vil like. Det kan være avgjørende om du går videre i jobbintervjuet, med daten, blir bedre kjent med naboen eller andre du ønsker å gjøre et inntrykk på. Så skyld ikke på ordene om jobben ikke ble din! Overlat det derfor ikke til tilfeldighetene hva du sender ut av signaler i de avgjørende øyeblikk. Unn deg et besøk hos frisøren, hudpleieren, parfymeriet eller klesbutikken med jevne mellomrom. Tilpass din sminkepung, dine hårprodukter og frisyre og forny garderoben til den du ønsker å være. Vanskelig å finne stilen?

Slik bevarer du ungdomshuden

Velkommen til oss, vi hjelper deg å bli den beste utgaven av deg selv!

La oss berøre deg!


touched by Pia Aa

Få med deg siste nytt