Førstehjelp på 17. mai

17. mai, den absolutte kaosdagen for småbarnsfamilier, nærmer seg med stormskritt. Dagen blir sjelden så idyllisk som fremstilt i media. Uansett hvor godt du har forberedt deg så oppstår garantert noen av disse utfordringene: brukne negler, raknet strømpebukse, unger med gnagsår, unger som er forsvunnet, unger med håret til alle kanter, etc. Det er mye vi må håndtere i tillegg til selv å se strålende ut på selve nasjonaldagen.

10 tips når uhell(ene) er ute

Dette kan redde deg gjennom dagen når først uhellene har oppstått!

1. Klesrulle i mini size bør ligge i “førstehjelpsskrinet” (altså vesken) på 17. mai. Det er ikke alt du ser i farten i gangen før du stormer ut for å rekke første toget. Og den blir garantert ikke noe mindre viktig utover dagen. 17. mai skal vi skinne fra topp til tå!

2. Gnagsårplaster eller stift er noe av det beste som er funnet opp. Garantert at enn av dine nærmeste har sko som er for trange eller for store, da er dette selve redningen! Husk; plasteret eller stiften kan brukes på alle deler av kroppen der det oppstår sårhet. (som feks mellom lårene..)

3. Hårspenner og minihårspray er utrolig kjekt å ha tilgjengelig når datteren din avslutter toget med «oppsatsen» av et hår sørgelig, hengende ned. For ikke å snakke om ditt eget hår du bare så vidt rakk å tjafse sammen. Det er aldri for sent å fikse på sveisen når nødhjelpen er rett i vesken. Visste du at hårspray også er supert i skoene som anti gli?

4. Neglelakk er redningen for så mangt denne dagen. Hvem har vel ikke kjent på følelsen av å være pyntet og frisert fra topp til…men hjelp, strømpebuksen er på vei til å rakne!!! En klar neglelakk kan brukes både til å redde strømpebukser som rakner, negler som ser slitne ut eller faktisk også som lim.

5. Neglefilen er alltid god å ha, nettopp for å forebygge revnede strømpebukser. De finnes i alle former og fasonger, ikke minst i miniformat. Denne bør alltid ligge i vesken. Og når mannen så gjerne skulle hatt en skrutrekker kan du raskt briljere med verktøyet ditt. Alltid beredt!

6. Lommespeil med forstørrelse er gull verdt “for oss over 40’’. Speilbildet på badet og speilbildet ute kan ofte vise forskjellige sider; ønsket utseende eller «den faktiske sannheten» der ute i dagslyset.

7. Liploss på dager som dette kan få selv de minste og tørreste lepper til å «plumpe». Som sagt, i dagslys så avsløres alt, også hvor kledelig fargen på leppestiften din egentlig er. Kjør safe, bruk gloss!

8. Ansiktsmist er den perfekte oppfrisker og oppstrammer for en travel husmor som ikke rekker å freshe seg opp i løpet av dagen. Den tilfører fuktighet, forsegler m-up og får deg til å føle deg freshere på 1-2-3.

9. Dekkstift kan brukes til så mangt. Vi liker den både under øyne, på hissige urenheter og ikke minst for å legge rundt munnen for å fremheve leppene og fjerne ujevnheter. Supert hvis du også har fått litt gammel leppestiftfarge utenfor leppeområde eller blitt rød av mat eller drikke.

10. Fløyten! Du trodde kanskje at dette bare var for glade barn i 17. mai-toget? Nei da. Den kan brukes for å få orden på ungeflokken, mannen eller andre du ønsker litt oppmerksomhet fra. Sørg bare for at flokken kjenner igjen nettopp din takt og tone.

Med ønsker om en fantastisk nasjonaldag og løsningsrikt innhold i vesken!

Hipp, hipp heisann hurra!

Les også: 17. mai make-up – steg for steg

 

  1. Klesrulle fra KappAhl
  2. Gnagsårplaster eller stift finner du på VitusApotek
  3. Hårspenner og minihårspray finner du hos Touch-Skin Tonic
  4. Mavala Negllakk fra Touch-Skin Tonic
  5. Neglfil fra Touch-Skin Tonic
  6. Chanel lommespeil med forstørrelse fra Touch-Skin Tonic
  7. Lipgloss – Helena Rubinstein, Illumination lips nr 1 fra Touch Skin-Tonic
  8. Ansiktsmist – Chanel, Hydra beauty essence mist fra Touch-Skin-Tonic
  9. Dekkstift – Helena Rubinstein, Magic concealer fra Touch-Skin Tonic

 

La oss berøre deg!

Les også: Flettefin i en fei

touched by Pia
photo by Karine Strand Andresen

 

Få med deg siste nytt