17. mai make-up – steg for steg

17. mai er dagen du skal velge fargen på din make-up med omhu. Lyset inne foran speilet og det naturlige lyset ute i det feststemte fri, er helt forskjellig! Velg make-up som både kler dine naturlige farger, din bunad eller ditt festantrekk.

 

Fargepalett fra Estee Lauder, naturelle by violette, har varme og kalde naturlige øyeskyggefarger
Fargepalett fra Estee Lauder, naturelle by violette, har varme og kalde naturlige øyeskyggefarger

 

Husk at fargepaletten skal fremheve dine farger, ikke sloss mot dem. Du kan velge og vrake i fargene, men pass på at looket ikke blir for sterkt, da vi ikke ønsker å ta oppmerksomheten fra bunaden. Vi anbefaler uansett å bruke brune nyanser, enten kalde og varme, i tillegg til andre farger. Det gir nesten alltid et naturlig utseende. Lepper og kinn skal også komplementere øyne, hud og bunad. Her har vi valgt en varm skyggepalett for å matche modell og bunad.

 

 

Steg 1 – Primer

Bruk enten en primer eller et serum for huden før du går i gang med selve fargelegging av ansiktet. Vi foretrekker ofte et serum da det er perfekt for å gi en fuktig overflate som du skal legge make up på. Serum trekker seg inn i huden og hjelper den med å opprettholde fuktighetsbalansen. Den er genial hvis du er ekstra tørr i huden, eller har tørre flekker. Ta på serumet eller primeren aller først, slik at det får satt litt på huden før hudsminken. Her har vi valgt Dior, capture youth intense rescue.

Les også: Slik bevarer du ungdomshuden

 

 

Steg 2 – Øynene

Begynn alltid med øynene, da slipper du at det drysser på din foundation.

Dette fargepalettet, Estee Lauder Naturelle palette by violette, er perfekt for alle slags naturlige looker du ønsker å gjøre, enten kalde, nøytrale eller varme. Ønsker du mere farger kan du lett tilføre det i tillegg til denne spennende, nøytrale paletten. Her har vi valgt et naturlig, varmt look, som passer til Løken bunaden. De varme fargene komplementerer modellens gylne hud. De gir også en fin kontrast og fremhever den fine blåfargen på øynene. Velg toner som passer din bunad, uansett om det er varmt eller kaldt. Vi har brukt to farger, en litt lysere langs øyelokket og en mørkere i globalen. Så mikset de sammen i flytene overganger med en blending kost. En sort farge langs vippekanten for å skape dybde, gir alltid et litt tydeligere blikk.

Les også: Den perfekte beach-looken

Steg 3 – Øyenbryn

Anastasia Beverly Hills, dark brown er en tynn brynspenn som er litt hard, men veldig enkel å håndtere. Med denne kan du enkelt tegne hårstrå og markere brynet uten at det ser unaturlig ut. Perfekt for de som bare ønsker litt fylde i brynet. Skal du gå til innkjøp av brynsprodukter, oppsøk en butikk med rikt utvalg og god faglig ekspertise. Prøv fargen før du kjøper, det finnes flere titalls å velge mellom. Lyset i butikken bør også være like godt som vanlig dagslys, for det er det heldigvis mest av i disse tider.

 

Steg 4 – Foundation

Chanel Vitalumiere Aqua er vårt valg til modellens hud. Dette er en foundation som er veldig lett i konsistensen, med lett til medium dekkevne. Den gir godt med fukt og glød. Da vi brukte den på modellen, blandet vi inn highlighteren fra Bare minerals Free, for å skape litt ekstra glød. Hvem vil vel ikke gløde litt ekstra på selveste nasjonaldagen?

Steg 5 – Concealer

YSL, all hours concealer er for deg som ønsker en concealer med god fukt, samtidig som den dekker godt. Den legger seg ikke som streker under øyne, og holder hele dagen. Påfør concealeren under øynene, og andre steder om ønskelig. Den kan legges i panneområde, nesebeinet og på hake eller steder du vil dekke som rødhet eller kviser. Husk å ta den med i vesken!

Les også: Førstehjelp på 17. mai

Steg 6 – Solpudder

Lancome Belle de teint, solpudder gir en silkemyk effekt mot huden. Dette børster vi på for å skape dybde i huden. Du kan gjerne påføre som et 3 tall på hver side, eller der solen treffer deg. Deretter på kinnbeinet, pannen, litt på haken og avslutt gjerne med litt på nesebeinet. Så får du en fantastisk glød.

 

Steg 7 – Blush

Rouge er det som gir liv til din make-up. Vår favoritt er Dior, Rouge blush 361. Dette er en fantastisk farge, som gir et naturlig løft i kinnet. Vi har valgt å påføre rougen på «eplekinnet» for å skape enda litt mer dybde til solpudderet. Da får man er friskere look i huden. (Påfør gjerne forsiktig litt på nesebeinet også).

Steg 8 – Mascara

Helena Rubenstein, lash queen perfect blacks er en av våre mestselgende mascaraer over tid. Denne mascaren er veldig lett å påføre og gir litt volum og lengde. Den kan påføres flere ganger uten at den klumper, samtidig som den har gode oljer i seg som bevarer vippene. Ikke minst, den kan tas av med varmt vann! Start innerst på vippekanten og videre utover frem til du føler du har fått ønskelig mengde av mascara. Rette vipper? Bruk vippetang før du påfører mascara.

Les også: Fabelaktige vipper på 1, 2, 3

 

Steg 9 – Lepper

Estee Lauder, pure color envy liquid matte by violette, nr114. Dette er et leppeprodukt som holder godt på fargen og blir matt, en nude farge som er både trendy og kler modellen. Påfør gjerne en lip liner i nesten samme farge for å markere leppekanten før leppefargen. Dette vil gjøre leppene mer markerte og fargen vil holde enda lengre. Perfekt leppeprodukt for å ha det gøy på hele 17. mai.

Steg 10 – Highlighter

Bare Minerals Bare pro glow er en liquid highlighter som kan brukes på kinnbein, under øyenbryn, nesebeinet, over amorbuen og i foundation om du vil ha skikkelig glød. Super for å lage en contouring effekt uten å skyggelegge.

Steg 11 – Vippevolum

Her avslører vi en HEMMELIGHET som får vippene til å se enda tettere ut. Husk, vi har også en våtkant på overlokket mange ikke tenker på. Bruker du en sort liner under overlokket, vil vippene se enda fyldigere ut! Bare minerals, one fine liner synes vi egner seg spesielt godt til dette.

Steg 12 – Fixering

YSL Make up setting spray er en av make-up artistenes favoritter. Du kan påføre før foundation, på beautyblenderen og avslutte sminken med den. For oss er setting sprayen et must; alle hår blir liggende ned, gløden blir enda mer intens og det varer.

Voila – fix ferdig og festklar. Hurra!

 

La oss berøre deg!

Les også Førsteintrykket

touched by Pia
photo by Karine Strand Andresen

 

Få med deg siste nytt