Sommerens 5 dufter

Visste du at din duftgarderobe bør bestå av minst 5 forskjellige dufter, alt etter anledning, årstid, humør osv? Fremstilling av parfyme er kjemi på høyt nivå, hva du kler av duft kan kun bedømmes ved prøving på huden.

Verdens eldste parfymeri ble avdekket av arkeologer i 2005 og stammer fra oldtidens Egypt ca 4.000 år tilbake i tid. Over 60 brennerier og avansert utstyr ble funnet i fabrikken. Teknisk sett er parfyme et begrep som knyttes til en rekke kjemikalier som enten kan fremstilles syntetisk, eller utvinnes naturlig fra for eksempel planter i form av oljer eller vekstekstrakter. Ordet parfyme er avledet fra latin ”per fumus” som betyr ”gjennom røyk”. En duft er ikke bare en parfyme, en duft skal beskrive deg, gi deg styrke, selvtillit og ikke minst du skal lukte godt! En duft kan både behage omgivelsene dine å gi deg tiltrekningskraft men av og til skjer det motsatte. Kom inom for en touch av duft og la omgivelsene gi deg tilbakemelding på hva du kler!

Les om kroppspleie her!

Parfume

Den mest dyre og luksuriøse parfyme sorten. Den Består av 20-40% duftoljer, og resten løsningsmidler og vann. Parfume er den parfymesorten som sitter lengst, og gir en autentisk opplevelse.

Eau De Perfume

Er en parfymesort som inneholder omtrent 12-20% duftoljer, resten er løsningsmidler og vann. Sitter ganske lenge og er ikke fult så dyr som en Parfume.

Eau De Toilette

Inneholder kun 8 – 12% duftoljer, og er på grunn av dette billigere å produsere. Selv om den ikke sitter like lenge, er den mest populær og mest solgte rundt om i verden.

5 topp dufter til sommeren

Vi har spurt vår duftekspert Ilona fra Solis, international cosmetics hvorfor man bør velge en annen type duft om sommeren?

«Duftene intensiveres om sommeren, dermed bør man ofte velge noe lettere og de knyttes ofte til følelser og minner. Om sommeren skjer det mye gøy: bryllup, ferie, flirt. Nettopp disse minnene vi må ta vare på gjennom en kledelig duft»

  1. DG Light Blue – Gir den ultimate feriefølelsen. Følelsen av sjø, klipper, hav og sol. Vi er brune og fine, forelsket og livet er i luksus.
  2. Clean Fresh Laundry– Gir følelsen av å våkne i solvarmt sengetøy, rent, oppfriskende og energirikt.
  3. Missoni– Den perfekte tiden å bruke Missoni er om sommeren. Gir en utrolig fyldig blomsterduft med god karakter, som sitter godt på huden.
  4. DG Dolce Garden– Bringer noe nytt inn i sommerduftgarderoben. Følelse av sol på varm hud. En myk og varm duft uten å bli tung.
  5. Elie Saab In White– Som en bukett hvite blomster. Den følelsen en får en kler seg i hvitt, ren, delikat, sofistikert, elegant og romantisk samtidig.

Sommerens 5 dufter

Ut å reise? Sjekk ut must-haves til håret!


touched by Thea K
Photo: Solis

Få med deg siste nytt