Såpeglatt

Hvem elsker vel ikke de varme vannstrålene som sildrer nedover kroppen, og den gode, rene følelsen som brer seg i kroppen etterpå. Du smører dusjgeleen over huden. En flaske med spa-et-eller-annet. fyllt med nærende vitaminer og mineraler. Eller enda bedre, den lover saftige energikick, den senker turtallet og virker avslappende. Det dufter, lukter, skummer, og alt er sinnsykt skånsomt, pleiende og fuktighetsgivende. Du øser på mye mer enn du trenger. Men…vi dusjer alle for mye, for ofte og med feil såpe.

Vi vasker oss både såre, hudsyke og sensitive

Noen hudleger mener at bare oljer kan redde huden fra vaskemanien. Det er vanskelig å velge riktige produkter når tilbudet på markedet er så enormt og uoversiktlig. Akkurat nå er det spa og aromatrenden som råder. Vi vil ha melk, aprikos, vitaminer og mineraler i dusjen. Vi vil ha det som føles mykt og behagelig på huden, og det skal helst fråde av såpeskum.

Problemet er at nettopp skumfaktoren gjør produktene mindre egnet til hudpleie. De billige såpestoffene, som brukes både i de billige og dyrere produktene, tørker ut huden på sikt, selv om det ikke føles sånn. Mest vann og veldig mild såpe fungerer best. En dusjsåpe med lav ph som også er oljebasert, tørker ikke ut huden. Dusj-oljene har en helt annen formel, som inneholder opptil 40% oljer, og er et skreddersydd produkt for tørr hud.

Ta vare på føttene! 

Svett selvrens

De som trener mye dusjer gjerne to ganger om dagen. Da kan man ikke bruke såpe hver gang. Trening er en flott måte å rense kroppen på. Så da må man la kroppen få puste og svette ut litt, for så bare å skylle lett av etterpå. Bruk gjerne litt renseprodukter uten såpestoffer for ansikt og kropp, for å fjerne slaggstoffene som svetten legger igjen i porene.

Bevar ungdomshuden

 

Råd mot dusjtørke

Når det gjelder å ta vare på huden din; hold deg unna de store, fargerike familieformatene i økonomiklassen. Kjøp helst såper med naturlige innholdsstoffer, det er mer skånsomt. Mye skum betyr høy ph og fjerning av beskyttende hudfett. Bruk heller geleer og renseprodukter, du blir like ren. I motsetning til hva de fleste tror.

Du blir heller ikke renere, bare tørrere i huden om vannet, er for hett. Ideell temperatur er 36 grader. Vil du øke blodsirkulasjonen, kan du kjøre noen sett med vekselvarm dusj, men avslutt alltid med kjølig vann. Deilig og forfriskende!

 

 

Touched by Anne D O’R

Photo Reidun M, Unsplash

Les om førsteinntrykk!

Få med deg siste nytt