Hårkrise!

Sommeren er på hell og håret er alt annet enn skinnende blankt og vakkert. Som frisør får vi mange historier fra kunder, familie og venner som har hatt en skikkelig hårkrise. De har tuppert, dratt, fønet, vridd, krøllet, sprayet, rettet og (skrekk og gru) klippet i ren desperasjon foran speilet. De har sovet med badehette og hårkur for å få blanke lokker. De har kommet med brannsår på ører og fingra p.g.a uaktsom omgang med rettetang under tidspress.

Her får dere noen gode råd som forhåpentligvis kan forebygge eller rette opp noen hårkriser denne høsten.

En god klipp

Den beste strategien i kampen mot de dårlige hårdagene er å få en god og riktig klipp til håret ditt. Det er flere ting som må taes hensyn til; hårtype, ansiktsfasong og livsstil(hvor lang tid er du villig til å bruke på håret, styler du det i det hele tatt osv.). Frisøren din kan hjelpe deg med de riktige valgene. En god klipp som vedlikeholdes med jevne mellomrom kan få slutt på de dårlige hårdagene for godt.

Sjekk ut lookbooken vår!

 

Gode produkter

Noen ganger må man bruke litt tid på å finne de riktige produktene som passer til håret ditt. Den beste veiledningen får du hos frisøren din. Vi kan hår! En ting som er viktig å huske er at siden det tar litt tid å bryte ned et hår, tar det også litt tid å bygge det opp igjen.

K-PAK serien til Joico gjennoppbygger håret

 

Ta en rens

Det blir ofte liggende igjen produktrester fra styling i håret selv om du vasker det hver dag. Dette kan gjøre håret tungt, livløst, matt og vanskelig og ha med å gjøre. Bruk derfor en renseshampoo med jevne mellomrom. Da får du bort gamle rester og annet smuss, og kan starte på ny frisk.

Såpeglatt

Litt luksus

For å forebygge dødt, livløst hår som igjen kan føre til hårkriser, bør du unne deg en skikkelig hårkur et par ganger i måneden. Vask håret med en god shampoo, gjerne en renseshampoo, et par ganger. Klem vannet godt ut av håret med et håndkle og masser inn en god hårkur/hårmaske. Gå med det så lenge du har tid, men når håret er tørt kan du skylle den godt ut eller vaske den ut. Uansett, håret har nytt godt av hver en dråpe.

 

Velvære hos oss

Brusete hår? 

Plages du av brusete, tørt hår er det lurt å bruke et anti-frizz serum som er laget for å roe ned uregjerelig hår. Unngå å ”herje” for mye med håret. La håret lufttørke når du har tid eller blås litt på det avslutningsvis for å få stylingen på plass. Våkner du hver morgen og ser ut som om du har tatt en ”head-spin” på puta? Du er ikke alene. Prøv satengputevar og/eller pass på at det er litt kjølig på soverommet slik at du svetter mindre i hodebunnen. Det er verdt et forsøk.

Variasjon og styling

Når du endelig har fått den frisyren du vil ha, er det viktig at du har produktene som kan holde den på plass, enten det er gele, voks, paste eller spray. Snakk med frisøren som kan anbefale deg produktene som passer for ditt hår og din frisyre. Prøv ut forskjellige sveiser du kan få til med den klippen du har. Da har du noe å falle tilbake på hvis yndlingsfrisyren viser seg å være umulig å få til akkurat den dagen. Da unngår du å ende opp med å klippe luggen med neglesaks foran speilet i ren desperasjon.   

.

Nå når kveldene blir mørkere og kulda setter inn, er det slike ting vi bør ta oss tid til. Litt luksus, litt ekstra velvære, vi trenger alle det. Vinteren kommer snart med kulde og snø. Da må huden beskyttes og pleies. Men det kan vi snakke om en annen gang…

Pump up the volume

touched by Anne D O’R

photo Amina B, Reidun M

Førsteinntrykket

Få med deg siste nytt