Slik fletter du håret til 17. mai

Alle drømmer vel om en flette eller frisyre som ser ut som du har gjort på 1-2-3. Å få fletter til å sitte dagen lang, løst og ledig kan by på utfordringer hvis du ikke kjenner triksene. Det er faktisk ikke så vanskelig, her gir vi deg hemmeligheten!

Steg 1 – Prepping

Alle holdbare frisyrer starter med et grundig forarbeid. Her kan vi avsløre at mesteparten av tiden vi frisører bruker på styling, brukes til å preppe. Start med riktig shampoo og conditioner som ikke tynger håret for mye hvis du vil ha frisyre som skal holde litt. Så fikser vi tuppene så de blir lette å jobbe med. Her har vi brukt R+Co Foil Frizz+Static control spray som demper «flyaway» og brusete hår, fordeles minst 5 cm fra hodebunnen og ut i lengdene.

Les også : 17. mai make-up – steg for steg

  • R+Co Foil frizz+static control spray, 319,-
  • Tupperingsbørste fra Tendenz, 180,-

Kun i lengden med den fleksible hårsprayen

Neste steg er påføring av noe skikkelig trått og tørt som ikke tynger. «Tuppering på boks» Glamtex fra Strucure er vår og manges favorittprodukt hvis man ønsker volum i bunnen. Dette er en tørr spray som også trekker til seg talg fra hodebunnen. Tupperer man i tillegg til denne så får du akkurat så mye volum du bare ønsker. Husk god tupperingsbørste slik at du slipper skiller og dotter. Så avslutter vi med R+Co space flexibel hårspray for å forsegle det. Pass på at alle produker blir jevnt fordelt.

  • Structure Glamtaex backcomb effect spray, 199,-
  • R+Co Outer space flexible hårspray, 339,-

Sjekk av prepping med produkter

Dra fingrene i gjennom håret, litt og litt, og kjenn at du har oppnådd ønsket resultat overalt. Husk nakkepartiet som gjerne også skal ha litt volum. Er du usikker, ta på litt til.. Disse produktene kan du nesten ikke få nok av!

Les også : Førstehjelp på 17. mai

Steg 2 – Fletting

Nå finner du start på fletten, det er mest naturlig at den sitter i front eller på sidene. Så jobber du deg bak- og nedover eller der du måtte ønske at fletten skal ligge. Ikke stram for mye. Her kan du flette på «vranga» så fletten blir liggende på oversiden av håret og ikke under. Da kan du samtidig dra fletten litt løs etter hvert som du jobber med den, hold stramt med ene hånden så du ikke mister fletten og løsne med den andre. Fest fletten med en gummistrikk, det sitter bedre enn en tøystrikk. Ønsker du mere fletting, flett dobbelt, men kanskje smalere eller tykkere.

Når du har flettet begge sider, fest flettene sammen med en gjennomsiktig gummistrikk. Fiks håret som ikke er med i fletten så det ligger rent og ryddig.

Her er 4 fletter symmetriske og fine uten å være for stramme.

Steg 3 – Hårpynt

Spennende spenner, de små detaljer teller..

Vi har fått inn spenner og vi bare elsker dem! En fin spenne er det lille ekstra som får deg til å se smashing ut. Det kan også brukes til å skjule strikk eller andre detaljer du ikke vil skal synes.

Tips: har du tykt hår så fest håret med strikk som ikke synes og benytt spennen på bare deler av håret som vist på bildet.

Pass på høyde over kronen, bruk den tynne spissen på en spisskam som du stikker inn langs hodebunnen for å løfte hvis det er for flatt! Avslutt med hårspray.

Så er du fiks ferdig, fager og flettefin!

Bestill time

La oss berøre deg!

Les også: Flettefin i en fei

touched by Christina
photo by Karine Strand Andresen

 

 

Få med deg siste nytt