Vakkert blondt farget hår

Gjør kur til deg selv

Visste du at noen kurer kan forbedre hårkvaliteten radikalt? De kan få dødt og livløst hår til å bli både spenstig og mer voluminøst. Faktisk så er riktig pleieprodukt  avgjørende ved både fargeglans og holdbarhet for både farge og frisyre! Det gjelder bare å vite status på ditt hår for å velge ditt ultimate pleieprodukt! Trenger du fuktighet, protein eller ren pleie? Her gir vi deg en guide for å sikre at nettopp ditt hår får den pleien du fortjener etter sommerens solstråler har fått skinne og bleke håret ditt.

Pleie

All pleie er ikke god pleie. Vi skiller mellom fuktighetsgivende, pleiende og oppbyggende hårkurer. Et tynt livløst og elektrisk hår trenger ofte en hel annen type kur en det naturlig, krøllete håret gjør. Så lån aldri kur av noen som ikke har den samme hårtypen som deg, det kan faktisk gjøre vondt verre!  Det vi vet er: et blankt og spenstig hår er lettere å forme, har lenger holdbarhet og tar letter til seg andre produkter og gir et jevnere resultat. Et sunt hår har et lukket skjellag og hodebunnen produserer nok fett til å smøre hårstråene etterhvert som de vokser. Dette fettlaget både beskytter og pleier hårstråene dine sånn at det tåler bedre kjemiske, (farginger og blekinger), termiske (varmeverktøy og føner) og mekaniske (børste, spenne og slitasje fra tøy og puta di osv) påvirkninger.

Les mer: Kur til farget hår

Riktig kur til riktig hår

Kurer finnes i alle former og intensjoner. Det er viktig å gjøre seg kjent med både hva nettopp ditt hår trenger og hvilke kurer som finnes på markedet. Proteinkurer gjør håret stivere og ofte litt tråere. Pleiende kurer er for hår som ikke blir fett, flatt eller livløst.  Fuktighetskur er den kuren som treffer folk flest, ofte i kombinasjon med andre hårprodukter, kurer eller stylinger. Volumkuren er for deg som har tynt og flatt hår og som trenger støtte fra hodebunnen. Og er det en ting som er helt sikkert; vi trenger alle en kur eller fler etter denne deilige, solfylte sommeren!

Under gir vi deg oppskrifter til hvilken kur nettopp du bør velge til ditt unike hår!

Les også Håret, ditt unike varemerke

Flerfarget avansert farget hår
Sunt og flerfarget hår med balayage teknikk, Joico.

 

 

Kjemisk skadet

Dette håret trenger ofte både proteiner (for å gjenoppbygge styrke) og å tilføre fuktighet. Er det i tillegg grovt eller naturlig tørt er det fint å kombinere med pleiende produkter for å få en mer kosmetisk effekt. Skjellaget er ofte mere åpent, så sørg for at produkter man bruker har lav nok pH, som lukker skjellaget og sørger for at proteinbindinger og pleiestoffer blir inne i hårstrået.

Les mer:

Tynt og livløst

Bruk lette produkter som virker styrkende og lett fuktighetsgivende. Det finnes kurer som bygger volum fra hodebunnen. Disse er også fantastiske å kombinere med kurer for lengdene i håret. Dette er virkelig også en av salongbehandling vi kan anbefale. Du merker forskjell etter en vask!. Men de finnes også for salg, som en lettere utgave av de profesjonelle volumkurene vi tar i salongen.

 

Les mer om våre behandlinger https://touchfrisorer.no/frisor/#9

Naturlig tørt og krøllete

Disse hårene kan by på utfordringer selv om de er aldri så sunne. Skjellalget er rett og slett for motstandsdyktig/så produkter har vanskelig for å trekke inn. Her må det ofte et “kosmetisk løft” til. Tilføre både produkter som tilfører pleie (legger seg ofte utenpå håret) men også jobber med fuktighetsnivået i håret. Akkurat som ny-peelet hud trekker til seg kremer raskt, vil også det samme skje med hårstrå som har et åpent skjellag. Varme, fuktighet og rense produkter åpner skjellaget så fukt og pleie letter kan trekke seg inn.

Les mer: Naturlig tørt og krøllete

Farget

Disse kurene er først og fremst laget for å forlenge fargens holdbarhet, pleie og gi fantastisk glans. Føler du fargen har blitt litt blass? Ta en fargebevarende kur og opplev forskjellen. Kurene er også mye brukt som etterbehandlinger etter farginger hos frisøren, og ikke uten grunn. Fargen sitter lenger!

Les også Kur til farget hår

Fint, fett og flatt

Noen kurer får håret ditt til å se fett ut etter bare noen timer. Unngå for pleiende kurer i hodebunnen, prøv heller et pleiende leave-in produkt som gir deg kontroll på tuppene dine hvis de skriker etter oppmerksomhet. Proteinkur gir styrke og spenst, ofte vel egnet for fine og kjemisk skadede hårstrå. Kombo kurene kan også være supre. De tilfører både styrke og fuktighet, reparerer skjellaget, fiberlaget og margen.

Les også Fint, fett og flatt hår?

Blondie

Det som kjenner tegner blondt hår i voksen alder er at det mest sannsynlig er kjemisk bleket. Vi hører ofte fra kunden at de “egentlig” er blonde men vi frisører skal bare hjelpe de litt med å få det frem;) “Egentlig” er i vår verden synonymt med ønsket resultat. “Egentlig blond, egentlig brun, egentlig krøllete hår…” Det som er sikkert, for å få frem ønsket resultat trenger du både fagkunnskap, profesjonelle produkter og profesjonell behandling spesielt når det gjelder lysning/blondering av håret ditt! Når håret er bleket er det ofte porøst i tillegg og holder dårlig på fargekorrigeringer samt at det trekker til seg forurensning og blir lett misfarget. Blondt hår er ofte kjemisk skadet og trenger både styrke, pleie og fuktighet i tillegg til fargekorrigerende behandlinger og produkter.

Les mer: Kur- blond and cool?

 

 

  1. Joico Intense Hydrator
  2. Bumble&Bumble Butter Masque
  3. Joico Color Therapy Luster Lock
  4. Joico Deep Penetrating Reconstructor
  5. Bumble&Bumble While You Sleep
  6. KMS Add Volume Style Primer
  7. KMS Moist Repair Style Primer
  8. Joico Defy Damage Protective Masque

Vi anbefaler alle som utfører en kjemisk behandling å foreta et kur-program; både i salongen ved kjemiske behandling og som oppfølging hjemme i mellom behandlingene dine.

Og skulle ikke håret ditt ha et fysisk behov for kurbehandling, unn deg likevel en velværestund hos oss. Hodebunnsmassasjen som følger alle våre kurbehandlinger. “kurerer” det meste..

Bestill time

La oss berøre deg!

touched by Pia K Aa

photo by Tendenz, Bumble

 

Få med deg siste nytt