dukke lignende skremmende ansikt

Herlige, horrible halloween!

Halloweenist eller ei, du får i hvert fall garantert noen skrekkslagne øyne og spontan latter hvis du møter opp med et av disse fjesene på festen eller jobben!

Allehelgensaften, eller halloween som de fleste kaller det, er en feiring som i historien går veldig mange år tilbake i tid. Siden 1500 tallet har det å kle seg ut og gå fra hus til hus vært en del av feiringen av allehelgensdag. 31. oktober ser vi de minste løpe elleville rundt i skumle kostymer på jakt etter noe godt, litt spenning og moro med venner. Men hva med oss litt eldre? Ikke helt det samme hvis vi går dør til dør med knask eller knep. Men feire kan vi jo uansett!

Les også Førsteinntrykket

Kreativiteten lenge leve

For mange kan det være vanskelig å vite hva man skal kle seg ut som og hvordan man skal sminke seg. Mye av det man ser i media krever enten 3 kasser med spesialsminke eller en veldig fet lommebok. Men vårt råd; bruk heller de klærne du har på en kreativ måte, gå til innkjøp av et rimelig sminke-kit som selges nesten overalt i tiden før halloween, og slipp kreativiteten løs! Vi synes halloween-sminke er skrekkelig gøy og Lotte, vår kreative frisør på Touch Lillehammer er også utdannet makeupartist. Her viser hun dere steg for steg hvordan dere kan legge halloween make-up på deg selv, eller andre, uten bruk av for mange produkter!

Les også Øyenskygge – mer enn til bare øynene

 

GLIDELÅS

 1. Start med å legge makeup. Gjør som du pleier til hverdags, bare bruk litt ekstra på øynene.
 2. Her må du gå til innkjøp av en glidelås, det finner du på stoff-eller sybutikker. Lim den åpen som på bildet til ansiktet, med enten parykkteip, latexlim(Panduro), eller annet lim som er trygt å bruke i ansiktet.
 3. Fyll inn innenfor glidelåsen med en blanding av svart og rødt, for å lage skygge og et underlag for neste steg.
 4. Fyll så inn med blod, det får du kjøpt i kit eller for seg selv, på f.eks lekebutikker!

 

Les også Vipper på 1,2,3!

GRESSKAR

 1. Bruk en svart eyeliner eller hvis du har gått til innkjøp av et halloween-kit kan du bruke det til å lage strekene. Ikke tenk på at det må være perfekt, det er jo mørkt og halloween!
 2. Legg det du bruker som foundation eller pudder innenfor det området du nettopp har streket ut og fyll inn brynet.
 3. Legg en makeup på ene øyet. Tenk drama og vær kreativ! Her velger du hva du vil gjøre. Om du ikke vil ha øyenskygge kan du legge en bred eyeliner og lime på noen dramatiske vipper for en fin effekt også.
 4. Bruk den svarte pennen eller eyeliner til å lage en trekant på andre øyet, lage strekene rundt munnen og en liten trekant på nese.
 5. Fyll inn ansiktet med noe oransje. Har du en oransje leppestift, bruk den, eller miks deg frem hvis du har kjøpt et kit!
 6. Fyll inn øyet, munnen og nesen du streket rundt med svart, rufs gjerne til håret og ferdig!

 

Les også: Pump up the volume!

 

FUGLESKREMSEL

 1. Legg en makeup, og bruk litt mørkere skygger på øynene, gjerne lim på vipper!
 2. Bruk en oransje leppestift, eller oransje krem og lag sirkler i kinn, fyll inn leppene og lag en trekant på nesen.
 3. Bruk en svart eyeliner og ramm inn kinnene og nesen, og lag strekene, som på bildet.
 4. Du kan avslutte på steg nr 3, men vi drar den litt lenger siden det er halloween, bruk blodeffekt som på bildet for å gjøre det litt mer skremmende.

 

Les også: Stell neglene til festen!

Ha en grøssende god halloween-feiring!

La oss berøre deg!

Bestill time

Touched by Amina B

Photo/makeup Lotte K, unsplash

 

Få med deg siste nytt